ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ 6/12

Σήμερα, παραμονή 6ης Δεκέμβρη, συναντηθήκαμε στο πάρκο Ασυρμάτου με σκοπό να κινηθούμε με τα οχήματα μας στην πόλη πετώντας τρικάκια. Πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών της ομάδας διας μας σταμάτησε μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Τους ξεκαθαρίσαμε εξαρχής πως πρόκειται για μια τοπική πολιτική δράση, ενόψει των 13 χρόνων απ’ τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την οποία δεν πρέπει να παρεμποδίζουν. Πήραμε την τυπική απάντηση πως πρόκειται για έναν “τυπικό έλεγχο” που θα πάρει δύο λεπτά και θα αποχωρήσουμε. Αποφασίσαμε να δεχτούμε τον τυπικό έλεγχο κι έπειτα να συνεχίσουμε τη δράση μας. Επιχείρησαν να προχωρήσουν σε σωματικούς ελέγχους και ξεκαθαρίσαμε πως δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοιο πράγμα. Ο αριθμός τους συνεχώς αυξανόταν και η τυπική συνέχεια ήταν να μας δηλώσουν πως θα πρέπει τελικά να τους ακολουθήσουμε στο τμήμα για να πραγματοποιηθεί ο “τυπικός έλεγχος”. Παράλληλα όμως είχε αυξηθεί και ο κόσμος της πλατείας που μας υποστήριζε και διαμαρτυρόταν μαζί μας για όλη αυτή τη διαδικασία. Τους δηλώσαμε πως δεν δεχόμαστε να φύγουμε απ’ την πλατεία της γειτονιάς μας κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής δράσης για να βρεθούμε στο τμήμα, εφόσον έχουμε ήδη δώσει τις ταυτότητες μας και έχουν ήδη εξακριβώσει τα στοιχεία μας. Ο επικεφαλής μας απείλησε πως αυτό πάει τη διαδικασία αλλού, μιλάμε πλέον για απείθεια κλπ

Παρά το γεγονός πως ήμασταν λίγοι θέσαμε ξεκάθαρα τα όρια μας στο εξουσιαστικό τους καψόνι και με την υποστήριξη του κόσμου της πλατείας καταφέραμε να υπερασπιστούμε αυτά τα όρια. Οι ανένδοτοι επικεφαλής της επιχείρησης, που όπως έλεγαν ακολουθούσαν άνωθεν εντολές, μάλλον άρχισαν να θυμούνται τα νωπά ακόμα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν. Οι άνωθεν εντολές ανασκευάστηκαν, οι ταυτότητες μας επιστράφηκαν, και αφού τα όργανα της τάξης αποχώρησαν συνεχίσαμε τη δράση μας χωρίς άλλα απρόοπτα.

Τα εδάφη μας τα υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα. Την πολιτική μας δράση την κρατάμε ζωντανή και την εξελίσσουμε όσο συνεχίζουμε να παραμένουμε στο δρόμο.

Από τον Δεκέμβρη του ‘08 μέχρι τις εξεγέρσεις του αύριο.. Τίποτα δεν τέλειωσε, όλα συνεχίζονται

Η καθιερωμένη Δευτεριάτικη συνέλευση μας πάει για την επόμενη εβδομάδα (13/12..) καθώς αύριο θα στηρίξουμε την διαδήλωση που έχει καλεστεί στο κέντρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *