1 ΧΡΟΝΟΣ Α.Κ.Α.ΜΠ.

Στα τέλη Νοέμβρη του 2020, κατά τη διάρκεια του δεύτερου lock down και καθώς το κράτος αντιμετώπιζε την πανδημία με εντεινόμενη καταστολή, άνθρωποι που συμμετείχαν κατά καιρούς σε διάφορα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα της περιοχής ήρθαν σε επαφή με κόσμο που πραγματοποίησε αυθόρμητη διαδήλωση στον Ασύρματο ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων. Από κοινού, ως “Πρωτοβουλία για 6/12”, πραγματοποίησαν μια μεγάλη μοτοπορεία τιμώντας την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του 2008 και στέλνοντας ένα δυνατό σινιάλο αντίστασης απέναντι στο κρατικό ντελίριο καταστολής και την μπατσοκρατία.

Το ίδιο μάζεμα, με αφορμή τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, προπαγάνδισε και πραγματοποίησε διαδηλώσεις στις 20/3 και στις 10/4/21 ως “Πρωτοβουλία από Μπραχάμι ενάντια στην αστυνομοκρατία”. Ακολούθησαν διαδοχικά καλέσματα σε συνελεύσεις ώστε να βρεθεί κοινός άξονας και περιεχόμενο μεταξύ όσων είχαν εκφράσει την ανάγκη να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πιο σταθερό αυτοργανωμένο εγχείρημα. Έτσι προέκυψε η Α.Κ.Α.ΜΠ. και κυκλοφόρησε σε μορφή αφίσας το κείμενο παρουσίασης.

Σε μία περίοδο περιορισμού, απομονωτισμού και γενικευμένης απογοήτευσης προχωρήσαμε σε μια σειρά δράσεων με τη μορφή αναγραφής συνθημάτων, με πανό σε κεντρικά σημεία, με αφισοκολλήσεις και μοιράσματα κειμένων για πληθώρα θεμάτων (εργασιακά – απεργίες, δημόσια υγεία, κρατικές και εργοδοτικές δολοφονίες, πόλεμος, ακρίβεια). Συμμετείχαμε δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη “θερμή υποδοχή” του πρωθυπουργού στο εμβληματικό “Στρογγυλό”, καθώς και σε κεντρικά καλέσματα πορειών, ενώ την παραμονή της 6ης Δεκέμβρη ’21 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου και φειγ βολάν. Κατά τη διάρκεια αυτής της μηχανοκίνητης παρέμβασης και τη στιγμή που βρισκόμασταν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου δεχθήκαμε έλεγχο – εξακρίβωση από αστυνομικούς (της ομάδας “δίας” αρχικά και διαφόρων ειδών στη συνέχεια). Αποπειράθηκαν να μας προσαγάγουν αλλά έφυγαν με τη ουρά στα σκέλια όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη συλλογική μας “διαφωνία” και με τη δυναμική υποστήριξη του κόσμου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία.

Το κλείσιμο του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης μας επιλέξαμε να συνδυαστεί με δύο σημαντικές δράσεις. 1) Κατασκευή – τοποθέτηση ενός μόνιμου ταμπλό στο Πάρκο Ασυρμάτου, ώστε να ενημερώνονται όσοι το επισκέπτονται και το απολαμβάνουν σχετικά με την ιστορία των ακηδεμόνευτων αγώνων που καθόρισαν την εξέλιξη του και διαμόρφωσαν τον ενιαίο – ελεύθερο χαρακτήρα του. 2) Έκδοση ενός τετρασέλιδου εντύπου.

Με την έμπνευση που μας δίνουν οι τοπικοί και υπερτοπικοί αγώνες κατά το μακρινό και κοντινό παρελθόν, με τη διάθεση και το πείσμα για ζωή και αξιοπρέπεια στο παρόν, συνεχίζουμε. Οργανωμένα και μαχητικά, ισότιμα και οριζόντια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *